DAN

DESTINACIJA

PROGRAM

22.7.

LJUBLJANA  - ST. PETERBURG

Let, transfer do ladje in vkrcanje

23.7.

ST. PETERBURG

Izlet St. Peterburg in Ermitaž

24.7.

ST. PETERBURG

*fakultativni izlet Peterhof park /Pushkin

25.7.

MANDROGI/ SVIRSTROY

Piknik na prostem

26.7.

KIŽI

Izlet muzej lesene arhitekture

27.7.

GORITSY

Izlet Samostan Sv. Cirila

28.7.

JAROSLAVL

Izlet Jaroslavl

29.7.

UGLITCH

Izlet Uglitch

30.7.

MOSKVA

Izlet Moskva in Kremelj

31.7.

MOSKVA

*fakultativni izlet Moskva z metrojem

1.8.

MOSKVA

Izkrcanje in transfer do letališča

MOSKVA - LJUBLJANA

Povratni let

  fakultativni izleti so za doplačilo po želji

 

 

KABINA + LETALSKI PREVOZ + IZLETI + TRANSFERJI

CENA PO OSEBI

Dvoposteljna zunanja kabina z oknom

Od 1.850 €

Cene veljajo pri minimalno 25 potnikih. Doplačilo za manjše število, min. 20  (znaša 70 eur po osebi)

 

ZAKAJ KRIŽARJENJE OD ST. PETERBURGA DO MOSKVE?

 • Tradicionalno skupinsko križarjenje
 • Atraktiven itinerar in zanimive destinacije
 • Nastanitev v zunanjih kabinah z oknom na ladji 4*
 • Polni penzion na ladji
 • Vključen direkten let in vsi prevozi
 • Vodeni izleti v slovenščini

 

Cena vključuje: povratni letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče St. Peterburg in Moskva – Ljubljana/bližnje letališče, letališke pristojbine, transferje (letališče St. Peterburg -ladja/ ladja - letališče Moskva), 11-dnevno križarjenje z ladjo MS Tchaikovsky 4*, nastanitev v zunanji kabini z oknom (glavna paluba/main deck – zadnji del), 9x polni penzion, 1. dan večerja in zadnji dan zajtrk, vodene izlete po programu, kapitanov coctail dobrodošlice, obisk kapitanovega mostu, večerni zabavni program, slovensko spremstvo (spremljevalec bo prisoten pri min. 20 prijavljenih potnikih), organizacijo potovanja.

 Cena ne vključuje: dodatnih izletov (Peterhof park, Pushkin/Carskoje selo, nočni ogled Moskve z metrojem), ostalih pijač (alkoholnih in brezalkoholnih), ki jih naročite v baru/restavraciji, napitnin za ladijsko osebje cca. 6 eur/ dan.

 

Doplačila po želji ob prijavi:

-ruski vizum 85 €,

-kabina na glavni palubi (main deck – srednji del ladje) 60 €

-kabina na srednji palubi (upper deck) 130 €

-Junior suita na srednji palubi (upper deck – 14 m2) 500 €

-Suita na srednji palubi (upper deck – 18 m2) 740 €

-enoposteljna kabina na srednji palubi (upper deck) na povpraševanje

-dodatni izleti (dodatne izlete je obvezno potrebno rezervirat in plačat pred odhodom, slovensko vodenje ob min. 20 potnikih, sicer angleško): Peterhof Park 52 eur,  Carskoje selo 62 eur, nočni ogled Moskve z metrojem 42 eur.

 

Informacije o ladji MS Tchaikovski 4*:

Leto izgradnje: 1977 | Leto obnove: 2011 | Št. potnikov: 205 | Dolžina: 125m | Širina: 17m | Št. palub: 4

Ponudba na ladji: restavracija, 2 bara, manjša knjižnica, trgovina s spominki, lepotni salon, sončna paluba, salon/lounge s plesiščem.

Kabine: vse kabine so zunanje z oknom, ki se lahko odpre, lastna kopalnica (tuš, wc), klimatizirane, TV, sef, fen, klima. Velikost kabine od 9-11m2, električne vtičnice 220 V.

Prehrana na ladji: zajtrk v samopostrežni restavraciji, kosilo in večerja streženo.

 

PROGRAM KRIŽARJENJA:
 
 1. DAN: LJUBLJANA – ST. PETERSBURG
V popoldanskih urah polet potnikov iz letališča JP Ljubljana (ali bližnjega letališča) proti St. Peterburgu. Po pristanku prevoz do ladje in vkrcanje. Sledi prvo spoznavanje ladje, večerja in nočitev.
 1. DAN: ST. PETERSBURG
Zajtrk na ladji. Zjutraj se bomo podali na ogled tega elegantnega mesta ob reki Neva, ki velja za eno najlepših evropskih mest. Med glavne znamenitosti sodijo monumentalni Zimski dvorec, nekoč sedež ruskih carjev, katedrala Sv. Izaka, Petropavlovska trdnjava, pa »revolucionarna« križarka Aurora in sedež Admiralitete. Obisk enega izmed najpomembnejših svetovnih muzejev, Ermitaža, ki hrani neprecenljive zbirke umetnin z vsega sveta. Popoldne prosto za samostojne sprehode. Povratek na ladjo. Večerja in nočitev.
 1. DAN: ST. PETERSBURG
Zajtrk na ladji. Predlagamo obisk najbolj znane ulice Nevski prospekt, na kateri so številne restavracije, trgovine in trgi. Možnost izleta v Peterhof (doplačilo), kjer se nahaja ena najsijajnejših in najbolje ohranjenih podeželskih palač carske družine Romanovih, obdana z enim največjih in najslikovitejših parkov, zaradi česar mu pravijo tudi ruski Versailles. Po želji se boste lahko podali tudi na mini križarjenje po številnih mestnih kanalih ali v Carskoje selo – Puškinovo (doplačilo), kjer stoji znana Katarinina palača s sijajnimi stopnišči, dvoranami in saloni, ter z znamenito jantarjevo sobo s stenami, obloženimi z jantarjem.
Večerja in nočitev.
 1. DAN: MANDROGI /SVIRSTROY
Zajtrk na ladji. Zjutraj plovba po Nevi in ob južnem delu Ladoškega jezera do slikovite vasice Mandrogi, ki je hkrati muzej na prostem in prikazuje življenje iz ruske preteklosti. V primeru lepega vremena se bomo udeležili tudi folklorne predstave in piknik na prostem. Popoldne nadaljevanje plovbe po reki Svir.
 1. DAN: KIŽI
Zajtrk na ladji. Zjutraj plovba po jezeru Onega, drugem največjem jezeru v Evropi, do otočka Kiži, ki je danes pravi muzej na prostem in je s 150.000 obiskovalci letno eden najbolj obiskanih muzejev v tem delu Rusije. Na otoku se nahaja več kot 80 različnih lesenih zgradb (kmečke hiše, cerkev, mlini na veter ...), ki so jih sem prinesli iz severne Rusije. Zanimivo, vse so zgrajene brez žebljev! Kraj spada tudi pod UNESCO-vo zaščito. Povratek na ladjo, večerja in nočitev.
 1. DAN: GORITSY
Na obali Belega jezera stoji mestece Goritsy, tipična ruska vas, ki jo bomo obiskali danes. Slovi po zelo starem ženskem samostanu, mi pa bomo obiskali samostan sv. Cirila, nekoč drugi največji ruski samostan, ki nas bo popeljal nazaj v rusko zgodovino. Popoldne nadaljevanje plovbe po 300 km dolgem kanalu Volge, ki povezuje notranjost Rusije z Baltskim morjem.
 1. DAN: JAROSLAWL
Zajtrk in kosilo na ladji. Popoldne si bomo ogledali mesto Jaroslawl, še en biser starih ruskih mest, ki ga je leta 1010 ustanovil princ Yaroslav. Mesto velja za eno najstarejših podeželskih mest in spada pod znameniti Zlati prstan. Ogledali si bomo mestne znamenitosti, med njimi mestno hišo, samostan, ki velja za najpomembnejšo stavbo v mestu, cerkev sv. Ilije, gledališče Volkov, ki velja za eno najstarejših v Rusiji, na voljo bo tudi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta. Po končanih ogledih se bomo vrnili na ladjo.
 1. DAN: UGLITCH
Zajtrk na ladji. Zjutraj plovba do mesta Uglitsch, ki spada med starejša ruska mesta in ga je car Ivan Grozni razglasil za enega najlepših ruskih mest. Tu je bilo tudi zadnje bivališče njegovega sina, carjeviča Dimitrija. Mestece ima krasen kremelj z enimi najlepših ruskih cerkva kot je cerkev sv. Dimitrija. V preteklosti je bilo tako bogato, da so kovali celo lasten denar. Večerja in nočitev.
 1. DAN: MOSKVA
Zajtrk na ladji. Dan namenjen ogledu veličastne ruske prestolnice in njenih znamenitosti. Zapeljali se bomo po mestu in ob rdečem kremeljskem obzidju, izza katerega nas bodo spremljale zlate kupole najstarejših moskovskih cerkva, vse do Rdečega trga. Obdajajo ga imenitne stavbe iz preteklih stoletij kot je denimo pisana cerkev Vasilija Blaženega, najbolj prepoznavna stavba v Moskvi. Spoznali bomo tudi znano blagovnico Gum. Obvezen je obisk moskovskega Kremlja, ki s svojimi palačami in cerkvami predstavlja zgodovinsko jedro mesta. Sprehodili se bomo do cerkve Marijinega vnebovzetja, kjer so nekoč kronali ruske carje, pa mimo kremeljske palače, videli pa bomo tudi carski zvon, enega največjih na svetu, in veliki carski top.
Zvečer predlagamo obisk znamenitega moskovskega cirkusa (doplačilo). Povratek na ladjo. Večerja in nočitev.
 1. DAN: MOSKVA
Zajtrk na ladji. Dan je namenjen samostojnemu raziskovanju. Ob doplačilu možen ogled najlepših postaj Moskovskega metroja, za katere so porabili kar 70.000 m2 marmorja, granita, ki so ga pripeljali iz Urala in Kavkaza, brona in zlatih mozaikov.
 1. DAN: MOSKVA – LJUBLJANA
Po zajtrku izkrcanje in transfer do letališča. Popoldan let do Ljubljane / bližnjega letališča.
 
Povpraševanje