Obiranje oliv, Pelješac in Podzemno mesto v NP Paklenica

Število oseb

Obiranje oliv, Pelješac in Podzemno mesto v NP Paklenica

od 0

Vse ponudbe: 0

Za prevod se obrnite na booking@cavallotravel.si

Program potovanja

· Dioklecijanov Split in mogočno obzidje Stona.
· Nepozabno druženje ob oljkah, vinu in peljeških dobrotah.
· Podzemno presenečenje v kanjonu Velike Paklenice.

1. dan: SLOVENIJA–SPLIT–NEUM (večerja, nočitev)
Zgodaj zjutraj se bomo odpeljali do Splita, se sprehodili do stare tržnice, v mogočno Dioklecijanovo palačo in do katedrale sv. Duje. Ulični labirint nas bo vodil med beneška pročelja Trga Republike, ki se odpira na vedno živahno rivo. Tu si bomo privoščili malico ali ležerno kofetkali, dokler nam šofer ne pozvoni k odhodu na jug, v hotel Jadran**** v Neumu.

2. dan: OBIRANJE OLIV IN MOGOČNI STON NA PELJEŠCU (večerja z zabavo, nočitev)
Zajtrk, kavica s pogledom na morje in kratka vožnja nad zaliv Kleka, kjer se bomo povzpeli v zaledje z izjemnim razgledom na Jadran. Sledi dobrodošlica in učenje obiranja oliv, po 'rekreaciji' v oljčniku pa nas čakata degustacija vin in domače kosilo. Ob kavi bomo še malo poklepetali z gostiteljem, nato pa si oddahnili med vožnjo v Ston. Blizu lani obnovljene trdnjave Kaštio se bomo odpravili na obzidje, s katerim so Dubrovčani varovali svoje bogastvo – stonske soline, ki se razkazujejo v daljavi. Za nagrado nas bodo pogostili z lokalnimi dobrotami, nato pa se bomo mimo školjčišč pred Malim Stonom vrnili v Neum na dolgo kavo ob morju ali na testiranje hotelskega bazena.

3. dan: PODZEMNO MESTO V NP PAKLENICA–SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo odpravili na sever, prav tja, kjer se Velebit spušča v morje. Lani so v kanjonu Velike Paklenice uredili Podzemno mesto, kjer je na ogled dobrih 1100 kvadratnih metrov nekdanjih rovov bunkerja, kamor bi se Tito in druščina zatekli v primeru ruskega vojaškega napada. Po ogledu se bomo sprehodili še po Narodnem parku Paklenica, si privoščili kaj gorjanskega za pod zob in jo popoldne mahnili domov.

Termini

[!Termini]

Vstopna mesta: 
Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto

Cena

Cena vključuje
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela Jadran ****, 2 x polpenzion, zunanji ogledi po programu (Split, Ston, NP Paklenica), trgatev oliv in kosilo, degustacija lokalnih dobrot, vstopnina na obzidje Ston, vstopnina v NP Paklenica, turistična pristojbina, vodenje in organizacija potovanja.
 
Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 35
· doplačilo za enoposteljno sobo: 50 €
· vstopnine: 5–10 € na muzej oz. cerkev
· popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 45 oseb 184 €
pri udeležbi 35 oseb 199 €

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja cena. Če število potnikov po programu za to ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko.

Nastanitev

Hotel Jadran ****, Neum
Sodoben hotel Jadran v osrčju Neuma obkroža bogato sredozemsko rastje. Odlikuje ga prelep razgled na zaliv, plaža pa je oddaljena 300 metrov. Tam so tudi bari in nočni lokali.

V družinsko vodenem hotelu so izjemno prijazni in skrbijo za udobje gostov na vsakem koraku. Sprostite se lahko v zunanjem bazen in notranji panoramskem bazenu, vrh hotela pa je terasa z najlepšim sončnim zahodom.

58 elegantnih in klimatiziranih sob nudi LCD TV in minibar ter brezplačen Wi-Fi.

Med jedmi samopostrežnih obrokov hotelske restavracije se neredko znajdejo specialitete z žara in ribe.

Trenutno

V prihodnje

 • Nov 22
  11° / 8°
 • Nov 23
  15° / 9°
 • Nov 24
  15° / 8°
 • Nov 25
  15° / 11°
 • Nov 26
  14° / 10°
 • Nov 27
  11° / 5°
  Ponudba žal ni na voljo.