Uvod

Ponudnik, družba PA CAVALLO d.o.o., Cankarjeva ulica 6, 2000 MARIBOR (v nadaljevanju: ponudnik / upravljavec) na spletni strani www.cavallotravel.si ter na vseh podstraneh in pripadajočih delih spletne strani uporablja spletne »piškotke« v skladu z veljavnim Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletnimi »piškotki« prepoznava uporabnike, vendar jih ne more identificirati, kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika. Prav tako piškotki niso nosilci virusov, niti ne povzročajo kakršne koli škode na vaši napravi.

Uporabnik spletne strani www.cavallotravel.si je vsaka fizična oseba, ki obišče spletno stran www.cavallotravel.si ter brska po njej.

Kaj so piškotki:

Piškotki so tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta shranijo na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta, hkrati pa omogočajo naši spletni strani prepoznavanje, če ste že obiskali spletno stran www.cavallotravel.si. Shranjevanje »piškotkov« je popolnoma pod nadzorom vašega izbranega brskalnika, kar pomeni, da lahko sami shranjevanje piškotkov omejite ali onemogoči. Ob obisku naše spletne strani se vam odpre pojavno okno, kjer lahko sprejmete / zavrnete piškotke. Vendar pa se nujno potrebni piškotki, ki so potrebni za delovanje naše spletne strani v skladu z zakonom samodejno naložijo.

Zakaj so piškotki potrebni:

Ponudnik piškotke uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Interakcija med vami in spletno stranjo www.cavallotravel.si je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša, prav tako pa si spletna stran na podlagi piškotkov zapomni vaše preference in izkušnje, zaradi česar je brskanje po spletni strani bolj učinkovito in prijetno.

Vrste piškotkov in uporaba na naši spletni strani:

Na naši spletni strani uporabljamo sledeče »piškotke«

Nujno potrebni piškotki: te piškotke bomo na vašo napravo vedno nameščali, saj brez njih naša spletna stran ne deluje pravilno. Med nujno potrebne piškotke, ki vam omogočajo dostop do spletne strani, delovanje posameznih funkcionalnosti spletne strani in hkrati ne zbirajo analitičnih ali drugih podatkov o vašem obisku.

Analitični piškotki Google Analytics: se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran, od kje so obiskovalci prišli na našo spletno stran in število obiskovalcev. Te informacije, ki se zbirajo v anonimni obliki, so nam v pomoč pri izboljšavah uporabniškega vidika spletne strani.

Uporabljeni piškotki
VRSTA: NAMEN: TRAJANJE:
_utma zabeleži razlikovanje med uporabniki 2 leti
_utmb zabeleži novega uporabnika 30 minut
_utmc statistika ogledov spletne strani/td> čas trajanja seje
_utmz določa vir prometa 6 mesecev

Upravljanje in brisanje piškotkovu
Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale pravilno.

Spodaj vam podajamo povezave do razdelka 'Pomoč' v nekaterih najpogosteje rabljenih spletnih brskalnikih:

Naša spletna stran uporablja piškotke. Če se z uporabo strinjate nadaljujte brskanje s klikom na gumb »Dovoli piškotke«. V kolikor pa nadaljujete z ogledom naše spletne strani, bodo samodejno v skladu z zakonom, nastavljeni piškotki nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več o piškotkih.

Ne dovolim uporabo piškotkov Dovolim uporabo piškotkov